Klassiske døre fuldender stilen på totalrenoveret landbrug

Få et indblik i den landlige charme på gården Bækkelund, hvor Swedoors Craft-døre har været med til at sætte prikken over i’et i den stemningsfulde indretning. På gården bor den tidligere bagedystvinder og kogebogsforfatter Liv Martine sammen med sin mand Mads, sønnen Frode og katten Anton.

I 2017 forelskede Liv Martine Niemann Hansen og Mads Niemann Hansen sig i et nedlagt landbrug i Nordjylland kun få kilometer fra Den store bagedyst-vinders barndomshjem. Det har altid været en stor drøm for Liv Martine at bo tæt på familien, så da den stemningsfyldte landejendom, blot få kilometer fra forældrenes gård, kom til salg, var der ikke langt fra tanke til handling, og i 2017 blev Liv Martine og Mads de lykkelige ejere af en landejendom med et hovedhus på intet mindre end 330 kvadratmeter.

Martine Niemann

Landlig idyl i nye klæder

Da Liv Martine og Mads flyttede ind på Bækkelund, forelskede de sig i gårdens landlige idyl, men de har hele tiden vidst, at den gamle landejendom skulle gennemgå en større renovering, når tiden var til det. Under den lange periode med corona og mere tid i kalenderen, blev 2021 året, hvor mange af parrets ønsker gik i opfyldelse. I løbet af det seneste år har huset fået nyt køkken, nye vinduer og ikke mindst nye indvendige døre i hele huset.
- I 2021 har vi sat flueben ved mange af punkterne på vores never ending ønskeliste for Bækkelund. Da vi købte gården, forelskede vi os i alt det mørke træ, som gik igen overalt, men vi har dog måtte sande, at blandt andet døre og vinduer trængte til en udskiftning, så vi valgte at udskifte alt det mørke træ med hvide og tidløse løsninger, fortæller Liv Martine.

Klassiske og tidløse døre

Det seneste step i Bækkelunds forvandling er de nye indvendige døre, som nu forskønner de 330 kvadratmeter. Liv Martine og Mads har valgt de klassiske og tidløse Craft-døre fra Swedoor, som skaber sammenhæng i hjemmet og giver mere lys.


- Vi er så glade for, at vi endte med at udskifte alle vores indvendige døre. Det giver så meget lys, og rummene føles meget større. Vi har aldrig været i tvivl om, hvilket brand vi ville vælge, da Swedoor uden sammenligning har de flotteste døre efter vores mening. Særligt dørene med glaspartier gør, at vores hus føles mere sammenhængende, større og lysere, lyder det fra Liv Martine.


Craft-serien er en moderne version af de klassiske håndværksfremstillede fyldningsdøre. Alle Craft-designs kan fås som skydedøre, og sortimentet rummer både enkeltdøre, glasdøre og dobbeltdøre i et væld af farver.


- På en ældre bondegård som Bækkelund, skal man ofte være lidt kreativ, når det gælder lysindfald. Derfor er vi meget glade for Swedoors Craft-serie, som har indfriet alle vores ønsker. Vi har både valgt enkeltdøre, glasdøre og en enkelt dobbeltdør, som virkelig åbner rummet op, fortæller Liv Martine.

Afgørende med den rette stemning

Udover hovedhuset rummer Bækkelund en stor lade, en løsdriftsstald, en garage og 10 hektar jord, hvor parret på sigt drømmer om at have heste og kvæg. I laden har der været flere jule- og loppemarkeder, og i sensommeren 2019 var gården lokation for parrets bryllup. Vielsen fandt sted i haven, mens regnen silede ned. Efterfølgende var der reception med streetfood og bålplads på gårdspladsen, og selve festen, som varede til den lyse morgen, blev afholdt i laden, som var pyntet op med rispapirlamper og smukke hvide loftbannere, der skabte en helt særlig, idyllisk stemning.


Stemningen er ligeledes vigtig i hovedhuset, hvor Liv Martine og Mads har valgt hvide døre med klassiske fyldninger og elegante dørhåndtag i messing. Det er vigtigt for parret, at lyden i husets mange kvadratmeter dæmpes, og derfor har de valgt massive døre, som lukker tæt med Swedoors almindelige bundstykker i massiv eg.


- Vi har valgt massive døre med flex-system, som gjorde, at vi selv nemt kunne montere dørene. Det smarte ved at vælge Swedoor er, at man har mulighed for at tilvælge og generelt skrue på en masse af detaljerne, så man er sikker på, at alt passer perfekt ind i ens hjem. Vi elsker det udtryk, vores bondegård har fået, efter vi fik nye indvendige døre, fortæller Liv Martine.


Du kan følge med i renoveringen af Bækkelund på parrets fælles Instagram-profil @projektbækkelund.


Lad dig inspirere i Swedoors udvalg af klassiske døre her.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Hvis du har brug for hjælp og sparring til, hvordan du ligesom Liv Martine kan sætte et elegant og klassisk præg på dit hjem, så kan du alliere dig med din lokale Swedoor Dørmand, der står klar med professionel rådgivning inden for valg af døre. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.


Find din lokale dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Sådan skaber du lys og luft i hjemmet med glasdøre

Foråret er endelig på vej. På denne tid af året ønsker mange danskere at invitere lyset indenfor, og her er glasdøre et oplagt redskab til at skabe mere lys og luft i hjemmet.

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.