Sådan skaber du et sundt indeklima i hjemmet

De fleste danskere bruger størstedelen af deres dagligdag inden døre, og derfor er det vigtigt med et godt indeklima i hjemmet. Med blot nogle få ændringer kan du let skabe et sundt indeklima i boligen, der smitter positivt af på hele familiens sundhed og trivsel.

Den almindelige dansker bruger mellem hele 80-90 procent af livet inden døre, og det er derfor afgørende for vores ve og vel, at vi opholder os i boliger med et sundt indeklima. Et dårligt indeklima kan nemlig påvirke vores helbred negativt og medføre hovedpine, træthed og uoplagthed eller i værste tilfælde stress og depression. Du kan heldigvis gøre meget selv for at forbedre klimaet i hjemmet ved blandt andet at følge disse tips.

Hjemmets døre kan have afgørende betydning for indeklimaet.

Inviter lyset ind

Den rette dør på børneværelset kan give en fornemmelse af mere plads til leg og kreativitet. En dør med indbygget tavle eller whiteboard gør det eksempelvis endnu sjovere at tegne og udfolde kreativiteten. Hvis pladsen er trang, kan en dør med indbygget spejl også være en god idé. På den måde frigives der noget plads på væggen, hvor der kan hænge billeder, kroge eller stå en kommode til legetøj.

For at give dagslyset de bedste betingelser for at kunne sprede sig i boligen, kan man med fordel tænke glasdøre ind i indretningen. Udover at være en elegant løsning, er det også med til at skabe både lys, luft og en større rumfornemmelse i boligen.

Glasdøre kan være med til at invitere lyset ind i hjemmet

Sænk støjniveauet

Noget andet, der også har stor betydning for indeklimaet og vores generelle velbefindende, er lyd. Det kan være alt fra udefrakommende larm som blandt andet trafikstøj til støj mellem rummene i dit hjem, som generer dig.

Hvis du hovedsageligt bliver generet af udefrakommende støj fra eksempelvis biler eller forbipasserende, er en yderdør med lydruder et godt valg. Skyldes støjen primært boligens beboere, kan en massiv dør med tætningslister på karmen reducere lyden mellem rummene i hjemmet. Det er især en god idé at have massive døre med tætningslister på karmen ved rum, hvor støjniveauet kan være højt, eksempelvis på børneværelset og i stuen.

Bliv klogere på støjreducerende døre her og se Swedoors store udvalg.

Sænk støjniveauet med støjreducerende døre.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Du kan altid rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, hvis du får brug for gode råd og kyndig vejledning til, hvordan du kan skabe et bedre indeklima i hjemmet. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan samtidig hjælpe dig med at opnå præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem. Find din lokale dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Fra klasselokaler til drømmebolig: Se forvandlingen af ældre skolehus

Influencerparret Johanne og Jesper Søvndal Køster Mygind har kastet sig ud i et ganske særligt renoveringsprojekt. De er nemlig i fuld gang med at forvandle en gammel skole fra 1937 til familiens kommende hjem. Et projekt af den kaliber kræver nøje overvejelser, når æstetik og funktionalitet skal forenes, hvilket tydeligt afspejles i boligindretningen, herunder de nøje udvalgte døre.

Vil du have besøg af en specialiseret dørmand?

Når du vælger en Swedoor Dørmand, er du sikret kvalitet og godt håndværk fra start til slut.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.