Sådan gør du dørene efterårsklar

En skæv og utæt yderdør kan have negativ indvirkning på både humør og varmeregning. Hvis du gerne vil undgå at fyre for gråspurvene til vinter, er der en række punkter, du skal være særligt opmærksom på, inden kulden for alvor rammer.

Efteråret har meldt sin ankomst, og for mange danskere betyder det, at det er tid til at give hjemmet en overhaling. Du tænker måske først og fremmest på rengøring af gulve og overflader, men det kan faktisk også betale sig at vedligeholde husets døre løbende – både inde og ude. Du kan her blive inspireret til, hvilke områder du bør være særligt opmærksom på, hvis dine døre skal holde sig pæne i mange år.

Pas på dine yderdøre

Husets indgangsparti er det første, der møder dig og dine gæster, når I ankommer, men yderdøren er også hjemmets mest udsatte dør, som eksponeres for lange dage med både sol, regn og slud. Derfor er det måske heller ikke overraskende, at du som minimum bør prioritere vedligeholdelse af husets yderdøre en gang årligt.

Din yderdør holder i mange år, og med korrekt vedligeholdelse kan den holde endnu længere.

Finder du sprækker eller revner i dørene, kan du gribe det an på flere måder. Først og fremmest skal du vurdere, om dørens tilstand er så dårlig, at det bedre kan betale sig med en komplet udskiftning. Hvis du vurderer, at din dør er i dårlig stand, men kan reddes, er det et godt incitament til at gå i gang med slibearbejdet og give døren en omgang grunder og maling. Hvis din dør derimod er i god stand og af nyere dato, bør du 1-2 gange årligt påføre bilpolish for at holde den pæn i mange år.
Inden du giver døren den helt store omgang, er det en god idé at rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, som kan hjælpe med tips og tricks samt sikre, at du opnår det bedste resultat. Du finder din lokale Swedoor Dørmand her.

Undgå råd i fugen

Når du alligevel er i gang med efterårstjekket, kan du passende kaste et blik på fugen omkring døren. Det er nemlig vigtigt, at dørens fuge slutter tæt om både dørkarmen og muren. Hvis fugen ikke er glat og jævn, kan det forårsage råd og svamp i døren, som i sidste ende kan betyde, at du er nødsaget til at skifte døren ud.
Heldigvis behøver det ikke at være en sur post for dig at udskifte dine døre. Faktisk udskifter mange danskere husets døre for at få glæde af nye funktioner såsom støjreduktion eller nye farvekombinationer, der kan løfte hjemmets indretning.
Få inspiration og se Swedoors udvalg af hoveddøre her.

Husk også de indvendige døre

De indvendige døre er ikke udsat for samme ustadige vejrforhold som yderdørene. Det betyder imidlertid ikke, at du helt kan droppe det årlige serviceeftersyn. Mindst en gang om året bør du tjekke hængslerne på de døre, som anvendes meget. Det kan eksempelvis være hængslerne på dørene til bade- eller teenageværelset.

Husk at tjekke hængslerne, når du gennemgår dine døre.

Du kan med fordel være ekstra opmærksom på, om badeværelsesdøren får sprækker og revner, da døren hurtigt kan tage skade af det fugtige miljø, hvis ikke du er opmærksom på at fjerne den kondens, der dannes regelmæssigt. Kondensvand kan heldigvis nemt tørres af med en opvredet klud, men det anbefales også, at du regelmæssigt tørrer de resterende døre af med milde rengøringsmidler såsom vand og sæbe.
Find inspiration i Swedoors store udvalg af indvendige døre her.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Det kan være svært at vælge den helt rigtige løsning til dit hjem. Derfor er det altid en god idé at rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, som står klar med gode råd og kyndig vejledning. Alle dørmænd er særligt uddannede i Swedoors produktsortiment og kan derfor hjælpe dig med at finde lige præcis de døre, du drømmer om. Find din lokale Swedoor Dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Lad dine døre sætte et eksklusivt præg på indretningen

Er det på tide at få opgraderet dørene i dit hjem? Kig efter disse flotte og iøjnefaldende designs fra Swedoors eksklusive dørserie SUPERIOR collection, som ikke bare adskiller rum, men tilfører noget ekstra

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Sådan skaber du et sundt indeklima i hjemmet

Med blot nogle få ændringer kan du let skabe et sundt indeklima i boligen, der smitter positivt af på hele familiens sundhed og trivsel.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.