Tre ting du bør overveje, inden du vælger ny hoveddør

Med de lune måneder foran os er det oplagt at rette opmærksomheden mod den udvendige del af vores hjem. I den forbindelse har du måske lagt mærke til, at hoveddøren trænger til en udskiftning - og hvis det er tilfældet, er der flere ting, du bør overveje grundigt, før du investerer i en ny.

Nu hvor vejret endelig tillader mere tid udenfor, er tidspunkt perfekt til at evaluere tilstanden af din hoveddør. Hvis den er gammel og slidt, kan det være, at det er tid til en udskiftning. Dog er valget om at udskifte døren kun den første af en lang række beslutninger.


Efter at have taget beslutningen om at investere i en ny dør, står den næste nemlig og venter: Hvordan vælger du den rigtige hoveddør? Her er der mange faktorer at overveje - lige fra størrelse og materiale til vedligeholdelse og stil.


For at hjælpe dig gennem denne proces har vi samlet en række råd, som du bør overveje, før du træffer den endelige beslutning.

Hav styr på målene


Et af de væsentligste råd, når du investerer i en ny hoveddør, er at sikre, at døren bestilles i de korrekte mål. Ellers risikerer du at komme hjem med en dør, der ikke passer til døråbningen, hvilket kan resultere i unødvendige problemer og ekstra omkostninger.


For hoveddøre er det de udvendige mål for karmen, du skal bestille efter, som afhænger af hullet i muren. Her er det vigtigt at bide mærke i, at du ikke skal bestille efter modulmålene. I Danmark er det mest almindelige karmmål 948 x 2115 mm, og derfor er alle døre i Swedoors dørserie Clever-line lavet i denne størrelse. Har du derimod behov for en hoveddør i specialmål, er det muligt at tilvælge i Swedoors dørserie ADVANCE-LINE.


Vær opmærksom på vedligeholdelse


Når du vælger dør, bør du også sætte dig ind i, hvordan den skal vedligeholdes. Alt afhængigt af hvilket materiale, døren er lavet af, er der bestemte måder, den skal behandles på. Mestres denne behandling fra start, vil det ikke blot holde døren pæn i længere tid, det vil også forlænge holdbarheden.


Hvis du vælger en malet dør, er det en god idé med voksbehandling et par gange om året. På den måde holder du overfladen pæn og glat og forebygger, at den bliver mat og revnet. Vælger du derimod en egefineret dør, bør du regelmæssigt påføre ny olie for at beskytte overfladen mod slid fra vejr, vind og forurening.


Leg med detaljerne


Hoveddøren er det første møde med hjemmet for både dig selv og dine gæster, og derfor spiller dørens udseende en afgørende rolle for boligens helhedsudtryk.


En enkel måde at tilføre døren et mere personligt præg er ved at vælge en farve, der skiller sig ud fra mængden. De fleste af Swedoors dørmodeller kan tilpasses i næsten enhver RAL- og NCS-farve, så det er kun fantasien, der sætter grænser. Ønsker du at tage det til næste niveau, kan du også overveje at eksperimentere med dekorative elementer. Det kan være glaspartier eller forskellige teksturer i overfladen. Et særligt dørhåndtag kan også være med til at sætte prikken over i'et og give døren det unikke udtryk, der passer til din stil.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand


Hvis du skal på udkig efter ny hoveddør, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i huset.


Find din lokale dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Skab tryghed i hjemmet med en sikkerhedsdør

For de fleste danskere er det vigtigt at føle sig trygge i hjemmet. Desværre kan trygheden blive truet af indbrudstyve, men heldigvis kan en sikkerhedsklassificeret hoveddør være med til at øge sikkerheden i hjemmet.

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Sådan ved du, om tiden er inde til nye døre

Husets indgangsparti kan holde i mange år, men det kan alligevel være svært at vurdere, hvornår det er tid til at udskifte hoveddøren.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.