Sådan vælger du den rigtige yderdør til dit sommerhus

Solen skinner, fuglene kvidrer, og sommervarmen nærmer sig med hastige skridt. Men inden du pakker bilen og sætter kurs mod sommerhuset, er det en god idé at have en plan for, hvordan du vil gå dit sommerhus i sømmene, så det kan holde mange år frem.

For mange danske sommerhusejere er de lune måneder lig med en tur i sommerhus. Men inden du kan nyde sommeren i dit sommerhus, er det vigtigt at sørge for, at huset er i god stand og fremstår indbydende. Her er indgangspartiet et oplagt sted at starte, og uanset om du ønsker at give din nuværende dør et pift eller har mod på en udskiftning, får du her en række gode råd til, hvilke overvejelser du bør gøre dig.

Tjek døren efter

Selvom sommeren står for døren, er det vigtigt at huske på, at det danske efterårs- og vintervejr kan sætte sit aftryk på sommerhusets yderdøre. Derfor kan det være en god idé at efterse sommerhusets døre årligt for at vurdere, om der er problemer og tage dem i opløbet, inden de udvikler sig.
Er der for eksempel afskalninger, bør det malerbehandles straks. Det er også en god idé at kigge efter svampeskader og råd. Og når du allerede er i gang med at tjekke dørene, kan du med fordel smøre dørlåse og dørhængsler, da det er med til at forlænge levetiden.

Skal døren udskiftes?

Sommerhusets indgangsparti er noget af det første, der møder gæsterne, og det er derfor vigtigt, at døren fremstår pæn og velholdt. Er døren slidt og måske af ældre dato, kan det være en god idé at overveje en ny med gode, isolerende egenskaber samt et moderne design. En udskiftning af yderdøren er et overkommeligt projekt, som kan tilføre sommerhuset en synlig forandring.

Hvordan skal døren se ud?

Hvis du har besluttet dig for at udskifte sommerhusets yderdør, kan du med fordel overveje, hvilken stil og farve der passer til dit huset. En ny yderdør kan nemlig give sommerhuset et nyt og personligt udtryk ved at eksperimentere med farver og stilarter. Du kan eksempelvis overveje at vælge en dør med glasfelter for at få mere lys ind, eller du kan kombinere døren med glaspartier over eller ved siden af døren for at skabe en lys og indbydende indgang.

Hold varmen inde i de kolde måneder

Selvom sommeren kun lige er begyndt, er det vigtigt at tænke langsigtet, hvis du skal på jagt efter en ny hoveddør. Hvis du flittigt benytter dit sommerhus i de kolde måneder, hvor der er brug for at skrue godt op for varmen med brændeovn, varmepumpe eller lignende, så bør du overveje at vælge en yderdør med gode isolerende egenskaber. Med Swedoors ECO-tilvalg får du en dør med høj isoleringsevne, som er med til at holde varmen inde og varmeregningen nede.

Sikkerhed i sommerhuset

Det er ligeledes vigtigt at tænke på sikkerheden i sommerhuset, når du vælger ny hoveddør. Hvis du ikke besøger dit sommerhus så ofte, bør du vælge en sikkerhedsdør med FG-godkendt lås, som vil give indbrudstyven kamp til stregen. Du kan sikre sommerhuset yderligere med en såkaldt bagkantsikring i hængslerne, som sørger for, at tyven ikke kan skære hængslerne væk og løfte døren af.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Hvis du skal på udkig efter ny hoveddør til sommerhuset, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i huset.


Find din lokale Swedoor Dørmand her.


Lad dig inspirere af Swedoors brede udvalg af hoveddøre her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Danskerne prioriterer fortsat renoveringsprojekter trods inflation

Efter en periode med stigende inflation og priser, der har påvirket forbruget og det økonomiske råderum, skulle man måske tro, at renoveringsprojekter ville blive nedprioriteret. Det er dog langt fra tilfældet, viser en ny undersøgelse foretaget af dørproducenten Swedoor i samarbejde med Bilendi

Tre gode grunde til at vælge farverige døre

Danskerne er blevet mere modige, når det kommer til at integrere farver i hjemmet. Farverige døre er nemlig populære som aldrig før blandt boligejere, som ønsker at tilføre hjemmet et personligt præg og skabe flotte kontraster.

Nyt år, nye boligprojekter

Et nyt år er ofte lig med nye og spændende projekter i hjemmet.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.