Hvilken dør passer til dit hjem?

Dørens rolle i hjemmet har udvidet sig. Fra kun at adskille to rum kan den nu gå ind og tage flere praktiske og æstetiske roller. Vi guider dig til at vælge den rette dør ud fra dine behov i hjemmet.

Engang var dørens vigtigste funktion i hjemmet at forbinde rummene. Den tid er slut, for nu stiller vi langt flere krav til vores løsninger i indretningen, og det gælder også dørene. Flere og flere danskere er blevet mere bevidste om deres dørvalg, der både skal opfylde æstetiske og praktiske behov, men også skabe bedre komfort i form af mere plads og lys.


Men hvilken døre passer bedst til dit hjem? Det kan være svært at træffe en beslutning ud fra et utal af muligheder, og derfor guider vi dig godt på vej ved at fremhæve tre af de helt store tendenser inden for døre til den skandinaviske boligstil.

Få mere dagslys med glasdøre

Én af de helt store tendenser i øjeblikket – både hvad angår renovering og nybyg – er glasdøre, som bidrager til et stilrent og minimalistisk udtryk, der lader lyset strømme ind og skaber en langt større rumfornemmelse i boligen. Hvis man ikke må se ind i rummene, kan man med fordel vælge frosted glas, så lyset stadig slipper ind.

Glasdøre giver lys og lethed til boligindretningen.

Døre med flere funktioner

Funktionsdøre er især det oplagte valg, når det kommer til at få det meste ud af boligens størrelse. Enten som indbygget tavle, der indbyder til kreative kunstværker eller som en skydedør, der på ganske diskret vis forsvinder ind i væggen og optager dermed minimal gulvplads. Hvis du bor på få kvadratmeter, kan du vælge at integrere noget så simpelt som et spejl i døren og frigive ekstra vægplads, der skaber mere luft i rummene eller afviger pladsen til andre møbler.

Lad døren udgøre en praktisk funktion i form af tavle som i stuen her.

Bryd de hvide linjer med farvede døre

Døren kan bruges til at skabe forskellige effektfulde virkninger i hjemmet. Du kan fx vælge at udskifte én af husets hvide døre med en farverig model, der på elegant vis bryder med de rene linjer i hjemmet og skaber ekstra kontrast i indretningen. En dør i en iøjnefaldende farve kan give boligindretningen kant, og det kan derfor være en god løsning, hvis du er ude efter at personliggøre dit hjem.

Bryd enkeltheden med en dør i en stærk farve og skab flotte kontraster i hjemmet.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Hvis du mangler hjælp og sparring til at finde den helt rette dør til dit hjem, kan du kontakte Din Dørmand i dit lokalområde. Håndværkeren er uddannet i SWEDOORs produkter og kan komme med gode råd og tips til at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i hjemmet med spændende dørløsninger.


Bliv inspireret til at vælge den helt rette dør med SWEDOORs app, hvor du kan teste forskellige løsninger i dit hjem. Læs mere her: https://www.swedoor.dk/inspiration-da/find-din-nye-dør-med-smart-app-da

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Derfor skal du vælge trædøre i hjemmet

Tendensen New Nordic, hvor naturen hives ind i hjemmet, er stadig populær i indretningen.

Sådan skaber du et sundt indeklima i hjemmet

Med blot nogle få ændringer kan du let skabe et sundt indeklima i boligen, der smitter positivt af på hele familiens sundhed og trivsel.

Mindsk risikoen for indbrud med en sikkerhedsdør

I de første tre kvartaler af 2022 steg antallet af indbrud i Danmark, hvis man sammenligner med samme periode sidste år.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.