Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek. Det er naturligt at starte med husets indgangsparti, som byder dine gæster velkommen og sætter et indbydende præg på husets facade.

Sommer betyder god mad på terrassen, leg i haven og sene aftener sammen med familie og venner. Det er derfor vigtigt, at huset fremstår indbydende, og her er indgangspartiet et nærliggende sted at starte. Uanset om du ønsker at give din nuværende dør et pift eller har mod på en udskiftning, får du her nogle gode råd til at gøre yderdøren klar til sommer.

Sving malerpenslen

I løbet af et år bliver yderdøren udsat for al slags vejr, og det kan sætte sine spor på døren. Det er derfor en god idé at tjekke døren efter for generelt slid og mere alvorlige skader, så den igen fremstår indbydende.


Det danske vejr slider særligt på dørens maling og træbeskyttelse, der over tid bliver tyndere og kan krakelere. Træet er måske begyndt at sprække, mens alger og mug har indtaget dørens overflade, så døren kalder på opmærksomhed og en kærlig malerpensel. Før du begynder at male, bør den gamle maling eller andre ujævnheder først og fremmest slibes ned for at sikre det bedste resultat.

Få bugt med løse hængsler

Hoveddøren er ofte tung og kan derfor slide på hængslerne, der gennem årene kan blive løse. Ofte kan du let skrue løse hængsler fast igen, men hvis det ikke virker, må du afmontere døren og hængslerne og skrue dem i på ny. Når du alligevel har fat i skruemaskinen, kan du med fordel stramme yderdørens håndtag, så det er klar til en forhåbentlig lang sommer.

Skru løse hængsler fast igen.

Overvej at udskifte hoveddøren

Hvis din yderdør er af ældre dato, kan det i langt de fleste tilfælde bedst betale sig at skifte døren ud med en ny. Det er også en god anledning til at give husets facade et løft og vælge en dør, som passer til boligens udtryk. Der findes nemlig et hav af forskellige hoveddøre, og det kan være en udfordring at finde ud af, hvilken dør der passer bedst til dine ønsker og behov.


Døre med glas er blandt andet blevet populære blandt danskerne, og særligt i sommertiden er det en ideel løsning til at indfange solstrålerne og lukke lyset ind. Du kan derfor med fordel overveje at udskifte husets nuværende yderdør med en glasdør, der som en ekstra gevinst også tilfører boligen et stilrent og minimalistisk udtryk.

Hoveddøre med glas lukker sommersolen ind.

Styr på sikkerheden

For mange familier er sommeren også lig med ferier i sydens sol, men for at kunne rejse med ro i maven, skal sikkerheden være i orden. Du kan derfor overveje at investere i en sikkerhedsklassificeret hoveddør, der kan give indbrudstyven kamp til stregen. Ønsker du samtidig at lukke lyset ind i entréen, kan du med fordel vælge en sikkerhedsklassificeret yderdør med glas.


Har du brug for hjælp til, hvilken yderdør du skal vælge, står din lokale SWEDOOR Dørmand klar til at hjælpe. Dørmanden er uddannet i SWEDOORs produktsortiment og kan derfor hjælpe dig med at vælge den helt rette hoveddør samt give tips og tricks til vedligeholdelse.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Lad dine døre sætte et eksklusivt præg på indretningen

Er det på tide at få opgraderet dørene i dit hjem? Kig efter disse flotte og iøjnefaldende designs fra Swedoors eksklusive dørserie SUPERIOR collection, som ikke bare adskiller rum, men tilfører noget ekstra

Tre ting du bør overveje, inden du vælger ny hoveddør

Med de lune måneder foran os er det oplagt at rette opmærksomheden mod den udvendige del af vores hjem. I den forbindelse har du måske lagt mærke til, at hoveddøren trænger til en udskiftning - og hvis det er tilfældet, er der flere ting, du bør overveje grundigt, før du investerer i en ny.

Hvilken dørtype er du?

Har du tænkt over, hvordan dine dørvalg afspejler din personlighed? Et hurtigt kig ind i folks hjem kan ofte give et klart indtryk af boligens beboere.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.