Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek. Det er naturligt at starte med husets indgangsparti, som byder dine gæster velkommen og sætter et indbydende præg på husets facade.

Sommer betyder god mad på terrassen, leg i haven og sene aftener sammen med familie og venner. Det er derfor vigtigt, at huset fremstår indbydende, og her er indgangspartiet et nærliggende sted at starte. Uanset om du ønsker at give din nuværende dør et pift eller har mod på en udskiftning, får du her nogle gode råd til at gøre yderdøren klar til sommer.

Sving malerpenslen

I løbet af et år bliver yderdøren udsat for al slags vejr, og det kan sætte sine spor på døren. Det er derfor en god idé at tjekke døren efter for generelt slid og mere alvorlige skader, så den igen fremstår indbydende.


Det danske vejr slider særligt på dørens maling og træbeskyttelse, der over tid bliver tyndere og kan krakelere. Træet er måske begyndt at sprække, mens alger og mug har indtaget dørens overflade, så døren kalder på opmærksomhed og en kærlig malerpensel. Før du begynder at male, bør den gamle maling eller andre ujævnheder først og fremmest slibes ned for at sikre det bedste resultat.

Få bugt med løse hængsler

Hoveddøren er ofte tung og kan derfor slide på hængslerne, der gennem årene kan blive løse. Ofte kan du let skrue løse hængsler fast igen, men hvis det ikke virker, må du afmontere døren og hængslerne og skrue dem i på ny. Når du alligevel har fat i skruemaskinen, kan du med fordel stramme yderdørens håndtag, så det er klar til en forhåbentlig lang sommer.

Skru løse hængsler fast igen.

Overvej at udskifte hoveddøren

Hvis din yderdør er af ældre dato, kan det i langt de fleste tilfælde bedst betale sig at skifte døren ud med en ny. Det er også en god anledning til at give husets facade et løft og vælge en dør, som passer til boligens udtryk. Der findes nemlig et hav af forskellige hoveddøre, og det kan være en udfordring at finde ud af, hvilken dør der passer bedst til dine ønsker og behov.


Døre med glas er blandt andet blevet populære blandt danskerne, og særligt i sommertiden er det en ideel løsning til at indfange solstrålerne og lukke lyset ind. Du kan derfor med fordel overveje at udskifte husets nuværende yderdør med en glasdør, der som en ekstra gevinst også tilfører boligen et stilrent og minimalistisk udtryk.

Hoveddøre med glas lukker sommersolen ind.

Styr på sikkerheden

For mange familier er sommeren også lig med ferier i sydens sol, men for at kunne rejse med ro i maven, skal sikkerheden være i orden. Du kan derfor overveje at investere i en sikkerhedsklassificeret hoveddør, der kan give indbrudstyven kamp til stregen. Ønsker du samtidig at lukke lyset ind i entréen, kan du med fordel vælge en sikkerhedsklassificeret yderdør med glas.


Har du brug for hjælp til, hvilken yderdør du skal vælge, står din lokale SWEDOOR Dørmand klar til at hjælpe. Dørmanden er uddannet i SWEDOORs produktsortiment og kan derfor hjælpe dig med at vælge den helt rette hoveddør samt give tips og tricks til vedligeholdelse.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Sådan gør du dørene efterårsklar

En skæv og utæt yderdør kan have negativ indvirkning på både humør og varmeregning. Hvis du gerne vil undgå at fyre for gråspurvene til vinter, er der en række punkter, du skal være særligt opmærksom på, inden kulden for alvor rammer.

Reducer støj med den rette dørløsning

Undgå støj i hjemmet med massive døre.

Skab tryghed i hjemmet med en sikkerhedsdør

For de fleste danskere er det vigtigt at føle sig trygge i hjemmet. Desværre kan trygheden blive truet af indbrudstyve, men heldigvis kan en sikkerhedsklassificeret hoveddør være med til at øge sikkerheden i hjemmet.

Gå til inspiration