Tid til nye døre? Her er fire ting, du skal være opmærksom på

For andet år i træk er hussalget i Danmark steget markant, og derfor står rekordmange danskere i øjeblikket overfor flytninger og renoveringsprojekter. Med et huskøb følger mange beslutninger om materialer, og her kan boligens døre ofte være et af de sværere valg. Find fire tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge nye døre til dit hjem.

Danskerne flytter som aldrig før, og i 2021 skrev rekordmange under på en købsaftale. Uanset om du lige er flyttet i et nybygget hus eller står over for et større renoveringsprojekt, er der mange beslutninger, der skal træffes undervejs, når det kommer til materialer, funktionalitet og design.

Her kan det blandt andet være en svær opgave at vælge indvendige døre og gennemskue, hvilke døre der passer til netop dit hjem. Tidligere var dørens eneste funktion at adskille to rum, men i takt med at der er kommet langt flere moderne løsninger end tidligere, har døren fået flere funktioner, hvilket kan gøre det vanskeligt at navigere rundt i.

Uanset om de gamle døre trænger til et eftersyn, eller du står overfor et større byggeprojekt, er der meget at tage stilling til undervejs. Her får du fire råd til, hvad du skal være særligt opmærksom på ved valg af nye døre.

1. Kvalitet og pris

Der kan være stor forskel på døres materiale og kvalitet, og derfor er det væsentligt at beslutte, om en let dør, der holder den værste støj ude, er tilstrækkelig til dine behov. Alternativt kan du overveje, om en massiv dør er en bedre investering, da den har en længere levetid og samtidig holder lyden bedre ude. I rum med meget støj fx børneværelseret eller køkkenalrummet kan støjreducerende døre være en god løsning. Valget af indvendige døre afhænger naturligvis af dit budget, men en god tommelfingerregel er, at pris og kvalitet som udgangspunkt går hånd i hånd.

Læs mere om Swedoors massive døre her.

2. Karmens rolle

Langt de fleste tænker måske, at dørkarmen er en simpel træramme i væggen, men karmen har både betydning for dørens funktion og æstetiske udtryk. Derfor er der flere overvejelser, du kan gøre dig i valget af karme. Ønsker du at fuldende den støjreducerende løsning, kan du med fordel supplere med karme med indbyggede tætningslister, som lægger en dæmper på lyden og sørger for, at støjen ikke rejser gennem sprækker. Derudover kan du også overveje, om knastfrie karme er det rette for din bolig. Her undgår du, at knaster med kedelige gule pletter vil træde frem, der hvor malingen tidligere har dækket.

Karmen har både betydning for dørens funktion og det æstetiske udtryk.

3. Dørens design

Når du skal i gang med den helt store udskiftning af boligens indvendige døre, er det vigtigt at overveje, hvilken type dør du går efter. Skal den være af træ, med glas eller måske en skydedør, der er pladsbesparende? Der findes også en farvet pallette af muligheder, når det kommer til dørens design, og du kan derfor overveje at udskifte en eller flere af dørene i hjemmet til en farvet dør. Det kan være med til at bryde med de hvide vægge og bidrage til et unikt og personligt udtryk.

En skydedør er pladsbesparende og kan give dit hjem et rustikt look.

4. De rette mål

Præcis opmåling er en gylden og vigtig huskeregel, hvis du vil undgå at komme hjem med en forkert dør. Her er det karmens ydermål, du skal gå efter for at finde de helt rette mål for døren og karmen.  Det sikreste er at måle det udvendige karmmål, men det kan dog være vanskeligt at måle helt præcist, hvis døren har gerigter på. Alternativt kan du måle dørpladen og se, om det passer med nogle af standardmålene for moduler.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

En dør er mere end bare en dør. Derfor er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen om nye døre. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem. Find din lokale Swedoor Dørmand her.

Se også Swedoors store udvalg af indvendige døre her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Fra gynækologklinik til drømmelejlighed

I hjertet af Viborg bor ægteparret Lotte og Mads Hertz i en unik treværelses lejlighed fra 2008, som tidligere har huset både tankstation, gynækolog og revisionsfirma.

Sådan opretholder du det optimale klima i viktualierummet

Viktualierum, som bør have en lavere temperatur end resten af huset, har igen vundet indpas i danskernes hjem. Derfor har dørproducenten Swedoor udviklet en dør til lettere at opretholde det optimale klima i viktualierum.

Nyt år, nye boligprojekter

Et nyt år er ofte lig med nye og spændende projekter i hjemmet.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.