5 gode råd til at undgå indbrud i din bolig

De seneste år har der været en tendens til, at antallet af indbrud i Danmark har været på tilbagegang. Selv om de faldende indbrudstal er positivt nyt for boligejerne, er der alligevel god grund til at tage sine forholdsregler, og derfor får du her fem gode råd til at undgå ubudne gæster.

Der er godt nyt for danske boligejere, som tidligere har enten oplevet eller frygtet indbrud i hjemmet. De seneste år har der nemlig været en tendens til, at antallet af indbrud i private boliger er faldet – især i årene under corona, hvor danskerne i højere grad befandt sig hjemme. Den positive udvikling med færre indbrud er dog fortsat ind i 2023, hvor der ifølge Danmarks Statistik er blevet anmeldt 3281 indbrud i årets første kvartal, hvilket er 12 procent færre end samme periode året før.


Til trods for det faldende indbrudstal på landsplan skaber indbrud stor utryghed, men heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan forebygge indbrud i boligen. Det kræver hverken lang tid eller mange penge at sikre din bolig mod indbrud.


 

1. Beskyt boligens svage punkter

Når du skal forebygge indbrud i boligen, er husets svage punkter et godt sted at starte. Det er blandt andet ældre vinduer og døre, der kan være nemmere for indbrudstyven at bryde igennem. Derfor bør døre og vinduer have låse i god kvalitet (FG-godkendt) - særligt terrassedøren. Du kan også med fordel udskifte hoveddøren til en sikkerhedsklassificeret dør med en forstærket karm, dørblad og indbrudssikrede hængsler og lås, der kan modstå et indbrud i minimum fem minutter, hvilket kan mindske risikoen for indbrud.


Læs også: Skab tryghed i hjemmet med en sikkerhedsdør

Swedoors sikkerhedsdøre kan modstå et indbrud i minimum fem minutter

2. Lås og luk alle døre og vinduer

Det giver måske sig selv, at du skal huske at låse og lukke alle døre og vinduer, men det er ikke alle, der husker det, og så er det nærmest en åben invitation til indbrudstyven. Husk også at lukke og låse skur og garage og fjern stiger, værktøj og redskaber, der kan gøre det nemmere for tyven at bryde ind.


 

3. Få naboen til at holde øje med huset

Lav en aftale med naboen om at holde øje med huset, mens du er væk. Vær især opmærksom på, om postkassen tømmes, da en overfyldt postkasse tydeligt viser, at der ikke er nogen hjemme.


 

4. Gem dine værdigenstande

Skulle det uheldige ske, at du får indbrud, bliver du glad for at have fjernet dine værdigenstande. Derfor anbefaler vi, at du lægger dem et sted, du ikke selv ville lede, hvis du tager væk fra huset i længere tid.


 

5. Overvej at installere en alarm

En alarm er en af de ting, man burde have, men som man håber, der aldrig kommer i brug. Vi anbefaler, at du installerer en tyverialarm, hvilket kan være med til at afskrække indbrudstyven ved eventuelt indbrud og få tyven til at vælge et andet hus.


 

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Du kan altid rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, hvis du får brug for gode råd og kyndig vejledning til, hvordan du kan sikre hjemmet mod indbrud. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan samtidig hjælpe dig med at opnå præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Følg med på trenden om egetræsdøre

Hvis trenden om egetræsdøre i boligindretningen er gået forbi dig, kan vi fortælle, at egetræsdøre hitter som aldrig før - og det er af en grund. Egetræsdøre bringer med sine naturlige elementer både varme og en følelse af naturen indenfor, der skaber en rolig atmosfære i hjemmet.

Kender du udløbsdatoen på dine døre?

Få gode råd til at tjekke, om tiden er inde til nye døre.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.