5 gode råd til at undgå indbrud i din bolig
De seneste år har der været en tendens til, at antallet af indbrud i Danmark har været på tilbagegang. Selv om de faldende indbrudstal er positivt nyt for boligejerne, er der alligevel god grund til at tage sine forholdsregler, og derfor får du her fem gode råd til at undgå ubudne gæster.
Der er godt nyt for danske boligejere, som tidligere har enten oplevet eller frygtet indbrud i hjemmet. De seneste år har der nemlig været en tendens til, at antallet af indbrud i private boliger er faldet – især i årene under corona, hvor danskerne i højere grad befandt sig hjemme. Den positive udvikling med færre indbrud er dog fortsat ind i 2023, hvor der ifølge Danmarks Statistik er blevet anmeldt 3281 indbrud i årets første kvartal, hvilket er 12 procent færre end samme periode året før.
Til trods for det faldende indbrudstal på landsplan skaber indbrud stor utryghed, men heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan forebygge indbrud i boligen. Det kræver hverken lang tid eller mange penge at sikre din bolig mod indbrud.
1. Beskyt boligens svage punkter
Når du skal forebygge indbrud i boligen, er husets svage punkter et godt sted at starte. Det er blandt andet ældre vinduer og døre, der kan være nemmere for indbrudstyven at bryde igennem. Derfor bør døre og vinduer have låse i god kvalitet (FG-godkendt) - særligt terrassedøren. Du kan også med fordel udskifte hoveddøren til en sikkerhedsklassificeret dør med en forstærket karm, dørblad og indbrudssikrede hængsler og lås, der kan modstå et indbrud i minimum fem minutter, hvilket kan mindske risikoen for indbrud.
Læs også: Skab tryghed i hjemmet med en sikkerhedsdør
Swedoors sikkerhedsdøre kan modstå et indbrud i minimum fem minutter
2. Lås og luk alle døre og vinduer
Det giver måske sig selv, at du skal huske at låse og lukke alle døre og vinduer, men det er ikke alle, der husker det, og så er det nærmest en åben invitation til indbrudstyven. Husk også at lukke og låse skur og garage og fjern stiger, værktøj og redskaber, der kan gøre det nemmere for tyven at bryde ind.
3. Få naboen til at holde øje med huset
Lav en aftale med naboen om at holde øje med huset, mens du er væk. Vær især opmærksom på, om postkassen tømmes, da en overfyldt postkasse tydeligt viser, at der ikke er nogen hjemme.
4. Gem dine værdigenstande
Skulle det uheldige ske, at du får indbrud, bliver du glad for at have fjernet dine værdigenstande. Derfor anbefaler vi, at du lægger dem et sted, du ikke selv ville lede, hvis du tager væk fra huset i længere tid.
5. Overvej at installere en alarm
En alarm er en af de ting, man burde have, men som man håber, der aldrig kommer i brug. Vi anbefaler, at du installerer en tyverialarm, hvilket kan være med til at afskrække indbrudstyven ved eventuelt indbrud og få tyven til at vælge et andet hus.
Få hjælp og sparring af Din Dørmand
Du kan altid rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, hvis du får brug for gode råd og kyndig vejledning til, hvordan du kan sikre hjemmet mod indbrud. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan samtidig hjælpe dig med at opnå præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.
Find din lokale dørmand