Særligt yderdørskoncept kan modstå ekstreme vejrforhold
Danmarks udprægede kystklima med omskifteligt vejr betyder, at organiske yderdøre i træ, som langt de fleste danskere har, er særligt udsatte for vejrets påvirkning og slitage. Derfor har dørproducenten Swedoor udviklet et produkt til udsatte døre, der har behov for ekstra beskyttelse.
Efteråret og vinteren byder på færre solskinstimer, hyppigere regnbyger og vindstød af stormstyrke, hvilket kan være udfordrende for både hus og have. Det gælder også hjemmets yderdør, og derfor har Swedoor udviklet et yderdørskoncept under navnet STORM, der er særligt velegnet til huse i udsatte områder, såsom ved kysten.
- STORM er en særlig opgradering, der kan gøre vores yderdøre endnu mere holdbare. Det skyldes blandt andet, at dørbladet og karmene er udviklet til at være ekstra vandafvisende og i stand til at modstå mere barske vejrtyper. Samtidig bevarer vi vores klassiske design, så man ikke kan se med det blotte øje, om døren er STORM-opgraderet eller ej, fortæller Hauke Thiessen, salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.
Der er ingen tvivl om, at det omskiftelige danske vejr udsætter selv den fineste organiske yderdør i træ for slitage. Ønsker du, at din dør skal være bedre sikret mod barske vejrforhold, så kan en udskiftning af hoveddøren være en god idé at overveje. Eksempelvis sikrer ekstra tætningslister blandt andet, at din dør er ekstra hårdfør over for slagregn, og med hængsler udviklet specielt til at modstå vindens høje saltindhold langs kysterne er STORM-døren en god investering, hvis din dør er særlig udsat for det barske vejr.
Læs også: Godt at overveje ved køb af ny yderdør
Et gennemtestet og modstandsdygtigt koncept
Måske lyder det ekstra solide yderdørskoncept for godt til at være sandt, og netop derfor er konceptet testet gennem flere måneder hos det norske forskningsinstitut SINTEF, der er et af Europas største uafhængige forskningsinstitutter. På den måde sikres det, at yderdørskonceptet er modstandsdygtigt over for Danmark og resten af Nordens omskiftelige klima.
- Vi har testet konceptet i SINTEFs klimasimulator for at sikre, at dørene kan holde til de ustadige vejrforhold i hele Norden. Foruden laboratorietests har STORM også været installeret i udvalgte huse i mere end et år, så vi har samlet en række erfaringer om, hvordan døren opfører sig ved daglig brug, siger Hauke Thiessen.
Ønsker du at holde energiomkostningerne nede, kan du overveje at vælge STORM-døren, der desuden følger principperne for bæredygtigt byggeri. Hvis din hoveddør er utæt, vil du med udskiftning af døren hurtigt kunne minimere det strømforbrug og varmetab, som måske ellers har været en udfordring i boligen. Udskiftning til en velisoleret yderdør kan dermed være et godt sted at starte, hvis det er koldt, trækker i huset, og du ønsker at spare på strømmen.
Vil du gerne vide mere om, hvordan du med en tæt hoveddør sparer på strømmen, så kan du med fordel læse denne artikel.
Få hjælp og sparring af Din Dørmand
Har du brug for hjælp og vejledning til, hvilke yderdørsløsninger der er ideelle til dine ønsker og behov i boligen, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen om nye døre. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.