Tre gode grunde til at vælge farverige døre

Danskerne er blevet mere modige, når det kommer til at integrere farver i hjemmet. Farverige døre er nemlig populære som aldrig før blandt boligejere, som ønsker at tilføre hjemmet et personligt præg og skabe flotte kontraster. Hvis du har brug for råd og sparring til at sætte kulør på hjemmet med døre i farver, guider din lokale Swedoor Dørmand dig gerne på vej.

De skandinaviske hjem har længe været præget af et minimalistisk og lyst udtryk, men efterhånden er mange danskere blevet mere modige, når det kommer til boligindretningen. Flere og flere danskere vælger nemlig at bryde med de rene linjer for at skabe mere personlighed i hjemmet, hvilket især kommer til udtryk gennem et velovervejet og kreativt farvevalg på hjemmets døre.


Farver kan nemlig benyttes som en aktiv del af indretningen til at give hjemmet karakter, og du kan her lade dig inspirere af tre gode grunde til at integrere farvede døre i hjemmet.

1. Giver hjemmet et personligt præg

Mange danskere stræber efter at give hjemmet karakter gennem unikke detaljer. Det kommer blandt andet til udtryk via husets facade og indgangsparti, som er noget af det første, der møder gæster og forbipasserende. Ved at vælge en hoveddør i en iøjnefaldende farve som eksempelvis gul, blå eller rød kan du give huset et særpræg og et personligt udtryk på den udvendige facade. Hvis du ønsker at personliggøre huset yderligere, kan du med fordel integrere husnummeret i glas på yderdøren, hvilket samtidig er med til at lukke lyset ind i entréen.


Se Swedoors udvalg af hoveddøre her.

Giv huset et personligt udtryk med iøjnefaldende dørfarver og unikke glasåbninger.

2. Skaber en rød tråd

Et stigende antal danskere bruger hjemmets døre til at skabe en rød tråd i indretningen gennem farvenuancer, som matcher interiøret og farvevalget i de enkelte rum. Ved at lade boligens farver gå igen på dørene kan du binde hjemmet sammen og skabe sammenhæng og harmoni i indretningen.


Se Swedoors store udvalg af indvendige døre her.

3. Tilfører kant og kontraster

Farver har stor betydning for hjemmets æstetiske udtryk, og derfor vælger mange danskere farverige døre for at skabe kant og flotte kontraster i indretningen. Hvis du ønsker at sætte et unikt præg på hjemmet, kan du med fordel vælge indvendige døre i iøjnefaldende farver som grå, blå og sort. Hvis du derimod ønsker at integrere farvenuancer, der ikke er for fremtrædende, kan du skabe flotte kontraster og et varmt modspil i indretningen med mere neutrale farver som beige og brun.


Læs også: Hvilken dør passer til dit hjem?


Sæt et unikt præg på hjemmet med farverige døre.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Det kan være svært at vælge de helt rette farvenuancer til boligen, og det er derfor altid en god idé at rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, som står klar med gode råd og kyndig vejledning. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan hjælpe dig med at opnå det ønskede udtryk med farverige dørløsninger. Find din lokale Swedoor Dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Hvilken dør passer til dit hjem?

Bliv inspireret til at vælge den rette dør til dit hjem.

Sådan gør du dørene efterårsklar

En skæv og utæt yderdør kan have negativ indvirkning på både humør og varmeregning. Hvis du gerne vil undgå at fyre for gråspurvene til vinter, er der en række punkter, du skal være særligt opmærksom på, inden kulden for alvor rammer.

Giv din yderdør et sommertjek

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor oplagt at give huset et grundigt sommertjek.

Gå til inspiration