Sådan optimerer du lydniveauet i boligen med innovative dørtrin

Danskerne fravælger i stigende grad de klassiske dørtrin, når der skal renoveres eller bygges nyt, for at skabe en niveaufri overgang mellem rum og sikre et harmonisk udtryk. Dog oplever mange boligejere, at fravalget af dørtrin har negative konsekvenser for støjniveauet i hjemmet. Derfor har Swedoor lanceret en innovativ serie af dørtrin, der med en særlig mekanisk funktion sænkes mod gulvet ved lukning for at optimere lydniveauet og skabe et sammenhængende udtryk mellem rum.

Engang valgte langt de fleste boligejere dørtrin i hjemmet for at skabe en synlig opdeling mellem rum. I dag ser tendensen anderledes ud, hvor mange danskere helt fravælger de klassiske dørtrin for at skabe et sammenhængende hjem med ubrudte gulve og samtidig sikre en niveaufri passage på tværs af rum. Dog kan fravalget af dørtrin have negative konsekvenser for lydniveauet i hjemmet, da der let kan opstå udfordringer med støj, lyder det fra Hauke Thiessen, der er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark: 


- Mange boligejere er generet af støj og dårlig lyd i hjemmet, og en af årsagerne kan være, at de fleste i dag fravælger det klassiske dørtrin, som holder den værste støj ude. Gennem årene har vi derfor oplevet en efterspørgsel på dørtrin, der opfylder flere behov på samme tid, det vil sige evnen til at reducere lyden og samtidig skabe en æstetisk sammenhæng mellem rum.


Derfor har Swedoor lanceret en innovativ serie af dørtrin for netop at imødekomme den stigende efterspørgsel. Konkret fungerer Swedoors nye dørtrin DoorStep Replace således, at bundstykket er monteret direkte på døren og først er synligt, når døren lukkes, hvor det sænkes mod gulvet for at lukke helt tæt. Det betyder, at det er muligt at få bugt med dårlig lyd på tværs af rum og samtidig bevare det æstetiske udtryk, hvor rummene flyder sammen uden synlige grænser.

Løser forskellige udfordringer i hjemmet

Det er ikke blot lyden, der kan give udfordringer i hjemmet. Også niveauforskelle mellem rum kan besværliggøre adgangen for blandt andet ældre og handicappede:


- Foruden et skærpet fokus på æstetik og støjreduktion i boligen, er de nye bundstykker også med til at forbedre tilgængeligheden i hjemmet, da det eksempelvis bliver nemmere for kørestolsbrugere og personer med rollator at komme rundt mellem rum. I den forbindelse skal de nye bundstykker blandt andet ses som et vigtigt skridt mod at imødekomme myndighedernes krav til bedre tilgængelighed for ældre og handicappede, som er blevet skærpet yderligere de seneste år, siger Hauke Thiessen og uddyber:


- Løsningen er også ideel for børnefamilier, da familiens yngste med fuld fart på let kan komme til at falde over de klassiske dørtrin. Tidligere har det været muligt for professionelle at få denne type bundstykke i byggeprojekter, men det er første gang, at boligejere har mulighed for at få en lignende løsning.

Swedoors nye bundstykker findes i tre forskellige versioner under navnet DoorStep Replace, som imødekommer forskellige forhold og behov alt efter, om dørtrinnet skal eftermonteres eller integreres i selve dørbladet. Dermed er der flere løsninger til ønsket om støjreduktion, hvad end det er til allerede eksisterende døre eller nye.


Læs også: Sådan reducerer du støjen i hjemmet


 

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

Har du brug for hjælp og vejledning til, hvilke dørløsninger der er ideelle til dine ønsker og behov i boligen, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen om nye døre. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

5 gode råd til at undgå indbrud i din bolig

De seneste år har der været en tendens til, at antallet af indbrud i Danmark har været på tilbagegang. Selv om de faldende indbrudstal er positivt nyt for boligejerne, er der alligevel god grund til at tage sine forholdsregler, og derfor får du her fem gode råd til at undgå ubudne gæster.

Gør hverdagen lettere med en digital dørlås

Da Ebbe og hans hustru i forbindelse med husrenovering skulle udskifte deres gamle hoveddør, besluttede parret sig for at vælge en digital dørlås. Denne løsning gør det blandt andet muligt at betjene låsen på afstand via telefonen eller en kode på døren, hvilket overflødiggør en traditionel nøgle.

Sådan skaber du lys og luft i hjemmet med glasdøre

Foråret er endelig på vej. På denne tid af året ønsker mange danskere at invitere lyset indenfor, og her er glasdøre et oplagt redskab til at skabe mere lys og luft i hjemmet.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.