Par forvandlede gynækologklinik til drømmelejlighed

I hjertet af Viborg bor ægteparret Lotte og Mads Hertz i en unik treværelses lejlighed fra 2008, som tidligere har huset både tankstation, gynækolog og revisionsfirma. Omdannelsen fra erhvervsmål til lejlighed viste sig at være en omfattende proces, men da parret først havde set lejligheden og den enestående udsigt, var de ikke i tvivl – hér skulle de bo.

Det er nok de færreste, som drømmer om at bo på en ældre gynækologklinik, men ikke desto mindre er det det, som ægteparret Lotte og Mads Hertz er endt med. I hjertet af Viborg forelskede Lotte og Mads sig nemlig i en unik erhvervslejlighed, som tidligere har dannet rammerne for både en gynækologklinik og et revisionsfirma. Grunden husede tilmed oprindeligt en tankstation, som senere blev forvandlet til et seksetagers punkthus.

- Allerede første gang vi blev præsenteret for ejendommen, kunne vi forestille os, hvordan vores fremtidige drømmehjem skulle se ud. Vi ser som regel muligheder frem for begrænsninger, så det faktum at lejligheden skulle omdannes fra erhverv til privatbolig var ingen hindring, og vi havde svært ved at holde vores begejstring nede, fortæller Mads Hertz.

I maj 2021 begyndte omdannelsen fra erhvervsmål til privat drømmebolig, og i dag er lejligheden gennemrenoveret efter parrets ønsker. Ved siden af sit arbejde som Formue- og Investeringsrådgiver har Mads selv været ansvarlig for byggeprocessen, mens Lotte, der til daglig er direktør i Designhuset Wertz, har stået for al interiør. I 2018 stiftede Lotte designbutikken, som udsprang af en livslang passion for boligindretning, hvilket tydeligt kommer til udtryk i lejligheden i Viborg.

- Vores indretning er minimalistisk og moderne, men vi tør også godt at provokere lidt og skille os ud med vores løsninger, hvilket kommer til udtryk flere steder i boligen. Vi har eksempelvis fået lavet vægge i specialdesign med forskellige udtryk, der passer til det enkelte rums funktion, ligesom vi på badeværelset har valgt at integrere fliser i specialmål med et tidløst terrazzo-look, forklarer Mads Hertz og fortsætter:

- Vi er således ikke bange for at træffe nogle anderledes valg. Vi har sågar en lyserød skraldespand fra Vipp stående midt i køkkenet, hvilket måske heller ikke falder i alles smag.

Mads Hertz uddyber, at Lotte nænsomt har udvalgt alt interiør, så det komplimenterer den enestående udsigt, som parret nyder godt af gennem de store vinduespartier i stuen.

Funktionalitet og design går hånd i hånd

I Viborgboligen er der intet, der er overladt til tilfældighederne. Det kommer også til udtryk via lejlighedens slidstærke polyuretangulve, hvor parret har valgt et miks af to forskellige nuancer af grå, så det endelige resultat ligner et råt betongulv. Alle rum har desuden sorte egetræsdøre fra Swedoor med synlige årer, som matcher køkkenfronterne, der også er i sort egetræ, og bidrager til den minimalistiske og industrielle stemning.

- Vi har taget aktivt stilling til hver enkelt detalje i hjemmet, herunder dørene som er en stor del af lejlighedens samlede udtryk. De synlige årer skaber et flot spil i dørenes overflade, og kombineret med de flotte detaljer i rustfrit stål har vi fået skabt et industrielt look, som værner om lejlighedens historie, forklarer Lotte Hertz.

Foruden den sorte farve har parret valgt døre, som udfylder forskellige funktioner i hjemmet.
De indvendige døre er en blanding af skydedøre, som er pladsbesparende, samt døre med højere støjisolering, der kan skærme for larm mellem lejlighedens rum. Det samme gør sig gældende ved hoveddøren, hvor den flerfarvede dør, som er hvid udvendigt og sort på indersiden, både er støjisolerende og brandsikker.

Læs også: Tid til nye døre? Her er fire ting, du skal være opmærksom på

Alle døre i lejligheden er fra Swedoor, hvor Mads og Lotte fandt lige præcis de dørløsninger, som matchede parrets ønsker og lejlighedens særlige stil. Derudover har Mads og Lotte valgt specielle, kvadratiske håndtag til dørene, som matcher alle stikkontakter i lejligheden for at fuldende den røde tråd i designet.

Lejligheden med udsigt til Søndersø rummer i alt 144 kvadratmeter fordelt på et stort køkkenalrum, et soveværelse med walk-in-garderobe, kombineret entré og bryggers, to badeværelser samt et kontor.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand

En dør er mere end bare en dør. Derfor er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med beslutningen om nye døre. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.


Find din lokale Swedoor Dørmand her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Sådan optimerer du lydniveauet i boligen med innovative dørtrin

Danskerne fravælger i stigende grad de klassiske dørtrin, når der skal renoveres eller bygges nyt, for at skabe en niveaufri overgang mellem rum og sikre et harmonisk udtryk. Dog oplever mange boligejere, at fravalget af dørtrin har negative konsekvenser for støjniveauet i hjemmet. Derfor har Swedoor lanceret en innovativ serie af dørtrin, der med en særlig mekanisk funktion sænkes mod gulvet ved lukning for at optimere lydniveauet og skabe et sammenhængende udtryk mellem rum.

5 gode råd til at undgå indbrud i din bolig

De seneste år har der været en tendens til, at antallet af indbrud i Danmark har været på tilbagegang. Selv om de faldende indbrudstal er positivt nyt for boligejerne, er der alligevel god grund til at tage sine forholdsregler, og derfor får du her fem gode råd til at undgå ubudne gæster.

Herskabelige detaljer genopstår i smukt renoveret villa

Kom helt tæt på en unik herskabsvilla i hjertet af Frederiksberg, som er blevet omhyggeligt renoveret med fokus på kvalitet og en særlig grad af detaljerighed.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.