Smuk forvandling af 400 kvadratmeter murermestervilla i Charlottenlund

På en lukket villavej i hjertet af Charlottenlund ligger en enestående murermestervilla på 406 kvadratmeter, som det seneste år har gennemgået en omfattende renovering. I dag repræsenterer villaen flere forskellige stilarter, fra det klassiske til det herskabelige, hvilket afspejler sig i alt lige fra husets 18 døre til unikke væg til væg-tæpper og messingdetaljer.

For et år siden overtog ægteparret Steen og Mia Tjellesen-Poulfelt en enestående murermestervilla fra 1958 i Charlottenlund, som de forelskede sig hovedkulds i. Villaen skilte sig ud fra andre huse, parret tidligere havde set, og de var derfor ikke i tvivl – dette hus skulle være deres næste hjem.


Udvendigt ligner boligen en klassisk og charmerende 60’er-murermestervilla med brændte gule mursten og glaseret tag, men når man træder indenfor, bliver man mødt af et helt særligt univers af forskellige stilarter, der tilfører hjemmet et unikt og personligt præg.


- Udefra synes vi egentlig, at villaen er relativt underspillet og ser markant mindre ud, end den er. Men det er også noget af det, vi faldt for – det klassiske, nedtonede ydre, men som gemmer på så meget mere, når man træder indenfor. Samtidig er vi også glade for en mere minimalistisk og moderne stil med blandt andet chevrongulve, marmordetaljer og afdæmpede farver. Vi har derfor kastet os ud i en lidt atypisk kombination, som rummer alt det, vi godt kan lide et i hus, forklarer Steen.


 

Herskabelige døre fuldender stilen

Selvom villaen indvendigt byder på rene linjer og minimalistiske detaljer, har parret alligevel valgt at krydre indretningen med elegante og herskabelige detaljer flere steder i huset. Det kommer blandt andet til udtryk i parrets valg af døre i stueetagen, der er fra dørproducenten Swedoors eksklusive dørserie SUPERIOR collection, som skaber et elegant og herskabeligt udtryk.


- Da vi faldt over dørene med det smukke rillemønster, var vi ikke ét sekund i tvivl om, at de ville passe perfekt ind i stueetagen – især dobbeltdøren, som vi har i stuen, kunne vi ikke stå for og havde ikke set lignende andre steder. I stueetagen har vi stuk i alle rum, og det står dørene står virkelig godt til. Vi har desuden en pejs med rillemønster på fronten, som skaber en elegant rød tråd til dørene, siger Steen.

Kvalitet som nøgleord

Når man bevæger sig op på husets førstesal, bliver man mødt af en rolig og luksuriøs hotelstemning, der skaber en helt særlig wow-effekt. For at understøtte denne stemning har parret blandt andet valgt elegante væg til væg-tæpper, lange gardiner og messingdetaljer på tværs af rum. På hele førstesalen har Steen og Mia valgt døre fra Swedoors serie Craft, der med et simpelt og elegant udtryk fuldender hotelstemningen.  


- Da vi skulle vælge døre til huset, var det vigtigt for os, at det ikke bare var designet, der spillede, men også kvaliteten. Samtlige døre i huset er derfor lavet i et massivt materiale, hvilket var vigtigt for os for at sikre et fornuftigt lydniveau. Derudover er dørene udstyret med en magnetisk lukkemekanisme, hvilket er praktisk i hverdagen. Alle håndtag og hængsler har vi valgt i messing, hvilket man vil opleve som en gennemgående detalje i hele huset, forklarer Steen.

Få hjælp og sparring til din bolig

Har du fået mod på at renovere dit eget hjem, er det altid en god idé at rådføre sig med en professionel, der kan vejlede og hjælpe med de svære beslutninger. Din Dørmand er særligt uddannet i Swedoors produktsortiment og kan således hjælpe dig med at opnå lige præcis det udtryk, du ønsker at skabe med dine døre.


Du kan også finde inspiration til din bolig i en unik herskabsvilla på Frederiksberg, der er renovereret med fokus på kvalitet, herskabelige elementer og luksuriøse detaljer her.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Fra klasselokaler til drømmebolig: Se forvandlingen af ældre skolehus

Influencerparret Johanne og Jesper Søvndal Køster Mygind har kastet sig ud i et ganske særligt renoveringsprojekt. De er nemlig i fuld gang med at forvandle en gammel skole fra 1937 til familiens kommende hjem. Et projekt af den kaliber kræver nøje overvejelser, når æstetik og funktionalitet skal forenes, hvilket tydeligt afspejles i boligindretningen, herunder de nøje udvalgte døre.

Derfor skal du vælge trædøre i hjemmet

Tendensen New Nordic, hvor naturen hives ind i hjemmet, er stadig populær i indretningen.

Fra gynækologklinik til drømmelejlighed

I hjertet af Viborg bor ægteparret Lotte og Mads Hertz i en unik treværelses lejlighed fra 2008, som tidligere har huset både tankstation, gynækolog og revisionsfirma.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.