Danskerne prioriterer fortsat renoveringsprojekter trods inflation

Efter en periode med stigende inflation og priser, der har påvirket forbruget og det økonomiske råderum, skulle man måske tro, at renoveringsprojekter ville blive nedprioriteret. Det er dog langt fra tilfældet, viser en ny undersøgelse foretaget af dørproducenten Swedoor i samarbejde med Bilendi

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at et mindre økonomisk råderum får danskerne til at tilpasse deres forbrugsvaner. En undersøgelse foretaget af Swedoor i samarbejde med Bilendi viser dog, at danskernes renoveringsprojekter har været mindre påvirket af den økonomiske situation end eksempelvis kulturoplevelser og ferier.


 


Men hvordan har danskerne råd til renoveringer i en tid, hvor pengene ikke rækker så langt? Det har cheføkonom fra Spar Nord, Jens Nyholm, et bud på.


 


- Når inflation og prisstigninger presser sig på, og mange danskere ser rådighedsbeløbet skrumpe, vil det give anledning til at optimere privatøkonomien og eksempelvis skære ned på luksusgoder såsom kulturoplevelser og rejser. Selvom der er mindre luft i budgettet, har det ikke nødvendigvis samme effekt på eksempelvis renoveringsprojekter, da danskerne generelt set fortsat har rekordstore opsparinger og dertil stor friværdi i boligen, hvoraf begge kan finansiere projekterne, siger han.


 


Energirenoveringer kan betale sig


I de fleste tilfælde kan renovering af boligen være en effektiv måde at spare penge på længere sigt, hvilket eksempelvis kan gøres gennem energirenoveringer. I den forbindelse kan du med fordel skifte husets yderdør til en lavenergidør for at holde varmeregningen så langt nede som muligt. Det kan således være med til at øge husets værdi, hvilket er en god overvejelse at gøre sig. Udover at spare penge kan udskiftning af yderdøre, såvel som indvendige døre, være med til at give boligen et nyt udtryk.

Overvejer du, om det er tid til nye døre, så er her fire ting, du skal være opmærksom på.


Hvis du søger inspiration til dit næste renoveringsprojekt, så læs artiklen om Christine Delmar og Mikkel Ibsens gennemgående renovering af en 70'er villa.

Få hjælp og sparring af Din Dørmand
Du kan altid rådføre dig med din lokale Swedoor Dørmand, hvis du får brug for gode råd og kyndig vejledning til dit næste renoveringsprojekt. Alle dørmænd er uddannede i Swedoors produktsortiment og kan samtidig hjælpe dig med at opnå præcis det udtryk, du ønsker at skabe i dit hjem.

Find din lokale dørmand

Relaterede artikler

Gør hverdagen lettere med en digital dørlås

Da Ebbe og hans hustru i forbindelse med husrenovering skulle udskifte deres gamle hoveddør, besluttede parret sig for at vælge en digital dørlås. Denne løsning gør det blandt andet muligt at betjene låsen på afstand via telefonen eller en kode på døren, hvilket overflødiggør en traditionel nøgle.

Fra klasselokaler til drømmebolig: Se forvandlingen af ældre skolehus

Influencerparret Johanne og Jesper Søvndal Køster Mygind har kastet sig ud i et ganske særligt renoveringsprojekt. De er nemlig i fuld gang med at forvandle en gammel skole fra 1937 til familiens kommende hjem. Et projekt af den kaliber kræver nøje overvejelser, når æstetik og funktionalitet skal forenes, hvilket tydeligt afspejles i boligindretningen, herunder de nøje udvalgte døre.

Fra gynækologklinik til drømmelejlighed

I hjertet af Viborg bor ægteparret Lotte og Mads Hertz i en unik treværelses lejlighed fra 2008, som tidligere har huset både tankstation, gynækolog og revisionsfirma.

Gå til inspiration
Din Dørmand – din sikkerhed for det rette dørvalg
Din Dørmand er SWEDOOR’s klub for håndværkere, hvor du kan få et samlet håndværker- og tømrertilbud på døre, levering og montering heraf. Så slipper du for at bekymre dig over prisen på døre, om de skal det være udvendige døre, indvendige døre, døre på mål, skydedøre, støjreducerende døre, dobbeltdøre, eller hvordan dørene skal monteres. Lad en professionel dørmand hjælpe dig.

Tømrer og håndværker som er medlem af Din Dørmand er uddannet i SWEDOORs produkter og sortiment. Med deres store faglige ekspertise er du sikret en håndværkers professionelle hjælp og vurdering ift. til nye døre til dit hjem eller håndværkerprojekt.

Vil du også slippe for at finde og sammenligne håndværker eller tømrer i forbindelse med renoveringen af dit hus? Søger du en tømrer i København, Odense, Kolding, Aarhus, Randers, Viborg, Aalborg osv.? Find nemt og hurtigt en SWEDOOR Dørmand i dit lokalområde, som kan hjælpe dig med dit valg af døre. Så tager vores dygtige team af håndværkerkonsulenter hurtigt fat i en tømrer eller håndværker i dit lokalområde, så opgaven kan blive sat i værk.